Fuglebakken KFUM er tilbage i Jyllandsserien

Fuglebakken KFUM Århus er efter et halvt år i serie 1 tilbage i Jyllandsserien. Med det sportslige setup på plads skal der nu lægges flere kræfter i at få de fysiske rammer gjort bedre.

Med 31 point for 14 kampe, 10 point foran rækkens nummer to og en målscore på +24 mål har førsteholdet fra Fuglebakken KFUM indfriet efterårets store målsætning om at rykke op i Jyllandsserien i første forsøg, efter at holdet blev tvangsnedrykket til serie 1 i sommerpausen.

Tvangsnedrykningen skete, da der efter DBU’s opfattelse ikke var indhentet de tilstrækkelige papirer på nogle af spillerne. Birger Fosdal, træner for 1. holdet, fortæller, at truppen og klubben nu har lagt sagen bag sig og i stedet ser frem mod et spændende forår i Jyllandsserien.

”Det er lykkedes at holde sammen på truppen, og da spillerne først havde fordøjet chokket over tvangsnedrykningen, så vi os ikke tilbage. Vi har haft et imponerende efterår, hvor vi har overstrålet hovedparten af vores modstandere både fysisk og spillemæssigt. Oprykningen er en belønning for det hårde arbejde, og jeg har store forventninger til holdets formåen i foråret, og så håber jeg, at oprykningen betyder, at endnu flere får øjnene op for, hvilken fantastisk klub vi er, uanset om man er senior- eller ungdomsspiller,” siger Birger Fosdal.

Han fortæller, at oprykningen også er sikret med to 17-årige på holdet. Så hvis man som spiller mener, at man har niveau og vil være en del af et hold på vej frem, så er Fuglebakken KFUM ikke bange for at satse på unge spillere.

Oprykningen er et meget vigtigt skridt i arbejdet med at højne det det sportslige setup i klubben, med adresse i Frydenlund i Aarhus V, som tidligere på året blev en del af AGFs Klubsamarbejde.

Jesper Christensen, formand for Fuglebakken KFUM, fortæller, at man nu vil lægge flere kræfter i, at klubbens fysiske rammer følger den sportslige udvikling. Ikke mindst ønsket om at få en kunstgræsbane står stærkt.

”Vi er utroligt glade for oprykningen. Den har en høj værdi for hele klubbens selvforståelse, og den betyder også, at vi nu igen kan sætte fokus på vores fysiske rammer. Vores baner på anlægget på Højlyngen er virkelige dårlige, så snart det ikke er højsommer. Vi har noteret os, at byrådet har afsat ekstra penge af til kunstgræsbaner, og vi mener, at det er oplagt, at politikere og forvaltning kigger i vores retning, når pengene skal fordeles,” siger Jesper Christensen.

Han understreger, at ønsket om at få en kunstgræsbane ikke blot handler om at indfri nogle sportslige ambitioner, men at det i endnu højere grad handler om at løfte et social ansvar i området.

”Vi holder til i Frydenlund, som er et område, hvor der er mange beboere med sociale udfordringer. Vi oplever, at vi i fodboldklubben er det sociale holdepunkt for mange af områdets børn og unge. Det vil være en væsentlig styrkelse af vores tilbud til områdets unge, hvis vi året rundet kan spille fodbold på klubbens udeanlæg. Det er kun muligt ved etablering af en kunstgræsbane,” siger Jesper Christensen.

Kontakt
Jesper Christensen, formand, Fuglebakken KFUM, 22 73 64 72
Birger Fosdal, træner 1. holdet, Fuglebakken KFUM, 26 74 22 27