Klubbens historie

IHF

Med oprykning fra serie 3 til 3. division på bare 6 år skrev Fuglebakken lidt dansk fodboldhistorie. Den gyldne periode fra 1958 til 1964 skaffede den lokale nordvestlige fodboldklub mange tilhængere fra Grenen til Gedser. Siden rykkede ”fuglene” op i 2. division og var kun få minutter fra at have sikret sig oprykning til 1. division – dengang landets bedste række. I udekampen mod Næstved forlod heldet holdet, da kampens bedste spiller, Åge Nielsen, kiksede en tilbagelægning 8 minutter før tid. Kampen mod Næstved har siden været til diskussion blandt mange af Fuglebakkens medlemmer, som den dag i dag stadig ikke har glemt klubbens store tider.

Det er meget vanskeligt at skrive Fuglebakkens historie uden samtidig at skrive den legendariske træner Jens Iversens historie. Han var alt i alt med i mere end 40 år. Jens Iversen og klubbens anstrengelser har siden udmøntet sig i flere positive resultater. Udover at have spillet internationale kampe mod klubber som West Bromwich og Borussia Mönchengladbach, som på daværende tidspunkt var en af Europas storklubber., har klubben produceret flere store spillere. Kristen Nygaard, Michael Lumb (KFUM Århus), Dan Thomassen, Ib Nygaard, og Lars Bastrup kan nævnes.

Fuglebakken er husket for dens sjæl. Klubben hentede sin styrke i et arbejdermiljø, hvor generøsiteten var stor og de indbyrdes bånd stærke. Man hjalp hinanden og tog hånd om den store del af fanden-voldske knægte, der fandtes i klubben. Spillestilen var kendetegnet af et element af leg. Folk mødte op til holdets kampe og lod sig underholde – uden en eneste tanke på profitmaksimering og disciplin, som man fandt på arbejdspladsen.