OFFICIEL UDTALELSE

Jyllandsseriekampen d. 5/9 mod Vatanspor blev desværre overskygget af en trist episode efter slutfløjt som gjorde at Vatanspor har indberettet en spiller fra Fuglebakken KFUM for racistisk kommentar.
 
Fuglebakken KFUM ligger i et område præget af stor diversitet. Vi er som klub ansvarlige for, at alle føler sig velkomne hos os, medlemmer som gæster, høj som lav. Vores medlemmer repræsenterer mange baggrunde, og som klub er vi derfor et produkt af mangfoldigheden. Det er en forudsætning som medlem i Fuglebakken, at man accepterer og respekterer folk med anden baggrund end en selv – uagtet om det er etnisk, socioøkonomisk eller af anden art.
 
Fuglebakken KFUM har altid haft, og har fortsat, et godt forhold til Vatanspor. Årelang rivalisering på banen har udviklet sig til venskaber på tværs af klubber, og vi er altid blevet mødt med respekt, når vi har gæstet Vatanspor.
 
Racisme hører ingen steder hjemme. Det er aldrig acceptabelt at ytre sig racistisk, og ligesom alt anden fornærmende og stødende sprogbrug på banen, skal det ifølge fodboldlovens § 12 straffes med en udvisning.
 
Det, uagtet hvilken stødende og fornærmende sprogbrug som er blevet brugt forinden. Vi tager som klub skarp afstand fra alle former for racisme, og derfor ser vi også på denne sag med stor alvor.

Vi har på baggrund af en intern undersøgelse og samtaler med medlemmer, tilskuere og andre tilstedeværende ikke kunnet identificere en racistisk udtalelse fra Fuglebakken-spillere. Der er ingen tvivl om, at der er blevet sagt mindre pæne ting i kampens hede, og vi er kede af det efterspil, kampen har fået.

Vi har i samarbejde med Vatanspor indledt en dialog om, hvordan vi kommer videre fra denne sag. Hverken truende adfærd eller fornærmende sprogbrug skal ødelægge vores klubbers gode forhold. Derudover står vi til rådighed for DBU i tilfælde af en yderligere undersøgelse.

På vegne af Fuglebakken KFUM

Formand Jesper Christensen

Sportschef Morten Hansen

Cheftræner Mads Berg

Comments are closed.